Utorak navečer
0

Provaljeno u katedralu Srca Isusova u Sarajevu

Sarajevo-x.com
U utorak 10. marta u večernjim satima od 18.30 do 21.15 sati nepoznata osoba provalila je u katedralu Srca Isusova u Sarajevu. Katedralni župnik velečasni Pavo Šekerija zaključao je katedralu sinoć u 18.30 sati , a kamera od video nadzora snimila je kako nepoznata osoba izlazi iz katedrale u u 21.15.

Kako javlja KTA, u srijedu 11. marta u jutarnjim satima prva u katedralu ušla je s Zrinka Barišić sakristanka, iz reda Kćeri Božje Ljubavi i kad je vidjela očite znakove provale pozvala je Rektora sarajevske Katedrale mons. dr. Marka Josipovića, te su odmah pozvali policiju. Prema riječima mons. Josipovića u sakristiji su provaljeni ormarići u kojima se nalaze kaleži i drugo crkveno liturgijsko posuđe.

Ustanovljeno je da nedostaju četri kaleža sa dodatnim zdjelicama koje se koriste za euharistijsko slavlje. Zatim otuđena je skupina ključeva i jedan stari vrčić za polijevanje koji potiče još iz vremena prvog vrhbosanskog nadbiskupa Sluge Božjega Josipa Stadlera. Provaljeno je i u dvije kasice kod ulaznih vrata u katedralu, gdje je pronađen i križ koji je korišten kao oruđe za obijanje kasica. Također su provaljena ulazna vrata za kor.

Djelatnici policije još uvijek vrše očevid, a sudeći po tome da su odnesene vrijedne stvari, motiv ove kriminalne radnje najvjerovatnije je koristoljublje.