Datum izručenja nepoznat
0

Produženje pritvora za Vuka, Heraka i pomagače

Sarajevo-x.com
Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu nema informaciju o tome kada će Edin Vuk i Anel Herak, osumnjičeni za ubistvo Amara Mistrića biti izručeni pravosudnim organima BiH, potvrdila je za naš portal Jasmina Iftić, portparol Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu.

Prema njenim riječima, informacija o datumu izručenja nema, a kantonalni tužitelj Edin Muratbegović koji je zadužen za slučaj Vuka i Heraka zatražio je produženje pritvora za osumnjičene kao i za Almira Bravu i Midhata Čehajića koji su dvojcu pomogli da se udalji sa lica mjesta.

Postupak koji prehodi izručenju Vuka i Heraka pravosuđu BiH još uvijek se nalazi pred ministrom pravosuđa Republike Hrvatske.

Županijski sud u Splitu ranije je objavio da su osumnjičenom dvojcu odredili 40-dnevni ektradicijski pritvor i da su dopis državnom Ministarstvu pravosuđa pismenim putem poslali 26. augusta.

Edin Vuk i Anel Herak osumnjičeni su da su 13. augusta hicima iz pištolja ubili 23-godišnjeg Amara Mistrića, vlasnika kafića "Ochorios" u sarajevskom naselju Čengić Vila.

Za njima je raspisana međunarodna Interpolova potjernica, a vijest da su uhapšeni u Omišu nakon što su se pojavili u policijskoj stanici kako bi se raspitali o boravišnoj dozvoli, objavljena je 16. augusta.