Crna hronika
1

Pritvor za Slobodana Spasojevića osumnjičenog za ubistvo kćerke Šejle

FENA
Foto: Darko Zabuš/Arhiv/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Arhiv/Klix.ba
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Kantonalnom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za 56-godišnjeg Slobodana Spasojevića iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je na okrutan način počinio krivično djelo ubistvo.

Postoji osnovana sumnja da je Slobodan Spasojević u popodnevniom satima 28. januara 2013. godine s kćerkom Šejlom došao u tuzlansko naselje Krojčica i uputio se pješice na brdo Ilinčica. Nakon kraće prepirke Šejli je zadao nekoliko udaraca pesnicama u glavu, te je koristeći preklopni nož Šejli zadao veći broj uboda po raznim dijelovima tijela i rezne povrede na vratu od čega je djevojka odmah preminula.

Osumnjičeni se poslije počinjenog krivičnog djela sam predao u Policijsku stanicu Centar u Tuzli i odmah je lišen slobode te predat u nadležnost Tužilaštva.

Jučer je obavljena i obdukcija tijela preminule djevojke, a u skorije vrijeme će Tužilaštvu biti dostavljen nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine.

Po nalogu Tužilaštva MUPTK-a provodi niz različitih istražnih radnji i vještačenja da bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ovo ubistvo, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.