Pogledajte galeriju
121

Veza između očeva i kćerki je nešto posebno, a ove fotografije to pokazuju

N. O.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Vjerovatno ste već čuli kako očeve i kćerke veže posebna veza koja se teško može objasniti. Momenti kada ova posebna povezanost dolazi do izražaja su vjenčanja, a svadbene fotografije poput ovih koje možete pogledati u galeriji mogu uhvatiti emocije koje se najčešće riječima teško mogu dočarati.

Često se može vidjeti da su odnosi između očeva i kćeri bolji i posebniji nego odnosi između očeva i sinova. I očevi i sinovi su povezani, ali očevi i kćeri ostvaruju posebnu i drugačiju konekciju.

Psiholozi ističu kako je utjecaj ličnosti oca od velikog značaja te da pozitivna veza oca i kćeri može imati veliki utjecaj na život djevojke, pa čak i odrediti hoće li se ona razviti u snažnu i samopouzdanu ženu.

Očev utjecaj u životu njegove kćeri oblikuje njeno samopoštovanje, sliku o sebi, samopouzdanje i mišljenje i očekivanja od muškaraca.

Način na koji otac pristupa životu poslužit će kao primjer za njegovu ćerku, čak i ako izabere drugačiji pogled na svijet.

Iako očevi važe za oslonce u porodici i najčešće rijetko iskazuju emocije i plaču, vjenčanja njihovih kćerki su prilika da pokažu svoju emotivnost.

Galerija obiluje fotografijama na kojima su zabilježeni intimni momenti očeva i kćerki, a koji mogu dočarati šta ovaj odnos zapravo predstavlja.