Transport u toku
57

Pripadnici GSS-a na Prenju pronašli francuskog državljanina sa promrzlinama ekstremiteta

G. Š.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Pripadnici Gorske službe spašavanja Prenj su na planini Prenj pronašli francuskog državljanina sa promrzlinama ekstremiteta i u toku je transport prema bolnici u Konjicu, potvrđeno je za Klix.ba.

Načelnik GSS Prenj Almir Karkelja nam je kazao da je GSS akciju pokrenuo danas oko 16 sati, nakon što im je strani državljanin javio sa planine Prenj da je promrznut i da ne zna gdje se nalazi, te da ne može dalje.

"Nije nam lako bili locirati lokaciju, ali na svu sreću naš tim ga je znajući da je otišao iz smjera Jablanice uspješno pronašao sa teškim promrzlinama i medicinski tim ga je već zbrinuo", kazao je Karkelja za Klix.ba.

Ističe da je na terenu 10 pripadnika GSS-a Prenj iz Konjica i da su naišli su na prepreke na putu koje su morali raščišćavati, jer su kiše i snjegovi puteve razrovali, ali da je trenutno transport unesrećenog francuskog državljanina u toku.

"Najvažnije je da su oni uspeli doći do njega i medicinski tim ga je zbrinuto. U toku je transport prema bolnici u Konjicu, gdje će mu se ukazati potrebna medicinska njega i utvrditi stepen zadobivenih povreda", zaključio je načelnik GSS-a Prenj.