Crna hronika
1

Prijedor: Uhapšen muškarac koji je ukrao 20 torbi i novčanika

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Četrdesetšestogodišnji muškarac iz Prijedora čiji su inicijali M.R. uhapšen je zbog sumnje da je na području Banja Luke počinio 20 krađa torbi i novčanika, pričinivši materijalnu štetu od oko 10.000 KM.

Portparol Centra javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka Marija Markanović rekla je Srni da je hapšenje izvršeno juče u okviru akcije "Valet" i da je rezultat višemjesečne istrage vođene pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Uhapšeni je krađe izvršio od avgusta prošle do marta ove godine, koristeći nepažnju lica koja su boravila na različitim odjeljenjima zdravstvenih ustanova na području Banjaluke, te im je krao torbe i novčanike sa ličnim dokumentima i novcem, pričinivši materijalnu štetu od oko 10.000 KM.

Markanovićeva je navela da je tokom navedene akcije pronađen dio ukradenih novčanika, ali i drugi predmeti koji potiču iz izvršenih krivičnih djela koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Ona je istakla da je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, nakon informisanja o svim činjenicama navedene akcije, naložio da se protiv osumnjičenog u redovnoj proceduri dostavi izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Srna nezvanično saznaje da je uhapšen Mario Rajković.