Teška krađa
21

Prijedor: Muškarac s parkinga ukrao Jugu i Jettu, brzo je uhapšen

A. L.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Prijedorska policija uhapsila je M.G. iz Oštre Luke za kojeg postoje sumnje da je ukrao dva automobila na području ovog grada.

Policijskoj upravi Prijedor prijavljeno je da su u toku noći sa 30. na 31. januar i 2. februara sa područja grada ukradena dva putnička motorna vozila.

Kako su rekli u PU Prijedor, radeći na rasvjetljavanju prijavljenih krivičnih djela došlo se do saznanja da se u vezu sa navedenim može dovesti M.G. iz Oštre Luke.

"Policijski službenici Policijske uprave Prijedor lišili su slobode lice M.G. iz Oštre Luke zbog postojanja osnova sumnje da je počinio dva krivična djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i krivično djelo teška krađa. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni sa parking prostora odvezao putnička motorna vozila marke Jugo i Jetta, koja su kasnije pronađena na području Rasavaca i Usoraca. Osumnjičeni je takođe iz prvog vozila ukrao motornu testeru. Svi predmeti su vraćeni vlasnicima", saopćeno je.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu protiv M.G. dostaviti izvještaj za počinjena krivična djela, dodali su iz prijedorske policije.