Crna hronika
3

Pretučena povratnica će podnijeti prijavu protiv nasilnih policajaca MUP-a RS

Piše: N. J.
Divič
Divič
Mejra Tuhčić i njen suprug Salih, povratnici u Divič kod Zvornika, sutra će podnijeti prijavu protiv dvojice policajaca, Mersada Malezanovića i Dragoslava Mirovića, koji su Mejru pretukli u petak oko 11 sati.

"Išli smo danas u policiju da prijavimo ovaj napad, ali nam je inspektor rekao da nas on ništa neće ispitivati, nego nam je rekao da mi napišemo prijavu i predamo je policiji, nakon čega će sve ići prema policiji u Banjoj Luci", rekao je Salih za Klix.ba.

Dodao je kako su Mejra i on čitav dan proveli u bolnici gdje je Mejra radila dodatne nalaze nakon napada.

"Jučer je dobila injekciju za smirenje, nakon napada teško spava. Danas smo čitav dan bili u bolnici na pretragama", naveo je Salih.

On je istakao da on i njegova porodica nakon petka i napada na Mejru više nisu imali problema.

Mejra je ranije za naš portal ispričala kako se sve odigralo, odnosno da su je policajci pretukli nakon što im nije dozvolila da uđu u njenu avliju i uznemiravaju je.

Priveli su je i u stanici zadržali sat i po, a onda joj, kako nam je kazala, zaprijetili da nikom ništa ne smije govoriti te je bosu izbacili iz auta na ulici, u blizini njene kuće.

U policiji nismo mogli dobiti odgovarajući odgovor. U policijskoj stanici Zvornik su nam na upit o Mejri kazali da se ona ima pravo žaliti na policajce, te da će to riješiti policijska unutrašnja kontrola.