Konferencija za medije
114

Pratite objavljivanje svih dokaza o svirepim ubistvima u Gradačcu

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
U toku je zajednička konferencija za medije nadležnih institucija koje su provele istragu vezano za slučaj iz Gradačca, u kojem je u augustu ove godine Nermin Sulejmanović počinio trostruko ubistvo, a onda i suicid. Konferenciju za medije pratite uživo na Klix.ba.

Nermin Sulejmanović 11. augusta ove godine u Gradačcu je počinio trostruko ubistvo, nakon kojih je izvršio suicid. Kao što je poznato, on je prvenstveno brutalno pretukao, a zatim i hicem iz pištolja usmrtio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović, a čin je prenosio uživo putem društvene mreže Instagram.


Nakon toga je usmrtio još dvije osobe, oca i sina Đengiza i Denisa Ondera, dok je dvojicu muškaraca i jednu ženu ranio. Cijela drama odvijala se nekoliko sati na ulicama Gradačca, a nakon što ga je policija opkolila na jednoj farmi izvan grada, Sulejmanović je počinio samoubistvo.

Cijeli ovaj slučaj potresao je bosanskohercegovačku, ali i regionalnu javnost, a ispred istražitelja se našao najkompleksniji slučaj u novijoj historiji naše zemlje. Nakon nešto manje od tri mjeseca, nadležni su okončali istragu i izvršili analizu pribavljenih dokaza te javnosti danas iznose detalje.

U prostorijama Općinskog suda u Tuzli u toku je konferencija za medije koju organiziraju Tužilaštvo TK i Uprava policije MUP-a TK.

Medijima se obraćaju glavni kantonalni tužitelj Tomislav Ljubić, direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman, postupajući tužilac u predmetu Dalibor Bingas i glasnogovornik Tužilaštva Admir Arnautović.

Iz Tužilaštva TK su kazali da su u proteklom periodu obavljene detaljne istražne radnje, pribavljeni i analizirani relevantni dokazi koji se vezuju za ove događaje te se na konferenciji za medije prezentiraju nalazi tužilačke istrage, kao i postupanje policijskih struktura MUP-a TK prije, tokom i nakon spomenutih događaja.

Konferenciju za medije možete pratiti uživo na portalu Klix.ba.