Sarajevska crna hronika
0

Povrijeđen pješak, tri pljačke, 410 prekršaja u saobraćaju

FENA
U ulici Bistrik, općina Stari Grad, u petak oko 11.30 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je povrijeđena pješakinja K. Z., (1932) iz Sarajeva. Teške tjelesne povrede nanijelo joj je nepoznato vozilo, reg. broja 631-M-293, čiji se vozač nakon saobraćajne nesreće udaljio s mjesta događaja, objavio je MUP KS.

K. Z. je ljekarska pomoć ukazana na CUM-u bolnice Koševo, nakon čega je otpuštena na kućno liječenje. O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužitelj u Sarajevu, koji nije izlazio na mjesto događaja, a uviđajne su radnje po njegovom odobrenju obavile ekipe MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju te saobraćajne nesreće, službenici MUP-a KS-a pronašli su putničko vozilo marke "ford-fiesta", reg broj 631-M-293, kao i vozačicu J. V. (1975) iz Istočne Ilidže, koja je upravljala vozilom u momentu saobraćajne nesreće i protiv koje će biti poduzete mjere predviđene zakonom.

Opljačkana kladionica "Derby"

U ulici S. B. Bašagića broj 60, općina Stari Grad, u petak su oko 18.14 sati dvije nepoznate osobe, uz prijetnju pištoljem, izvršile krivično djelo razbojništva nad O. M., radnicom sportske kladionice "Derby", od koje su iz kase te osobe otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O navedenom događaju obaviješten je kantonalni tužitelj u Sarajevu, a službenici policije rade na identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Opljačkana radnica JU "Apoteke Sarajevo"

U ulici Mustafe Behmena broj 24-a, općina Novo Sarajevo, u petak su oko 18.25 sati tri nepoznate osobe uz prijetnju pištoljem izvršile krivično djelo razbojništva nad Š. DŽ., radnicom JU "Apoteke Sarajevo", od koje su iz kase otuđile određenu sumu novca, torbicu radnice sa ličnim dokumentima u kojoj se nalazio određen iznos novca i mobilni telefon, te se udaljile u nepoznatom pravcu. O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a službenici policije rade na identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Uhapšen zbog teške krađe

Službenici policije Četvrte PU u petak su u 09.00 sati lišili slobode H. J. (1985) sa Ilidže zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe. O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a osoba je u 10.15 sati predana u prostorije Odsjeka za zadržavanje. Istoga dana je nakon izvršene kriminalističke obrade predat dežurnom tužitelju.

Uhapšen zbog nasilničkog ponašanja

Službenici policije Prve PU su jučer u 14.05 sati na osnovu naredbe Općinskog suda Sarajevo lišili slobode B. A., rođen 1987. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje daje počinio krivično djelo nasilničkog ponašanja. O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a osoba je predana u Odsjek za zadržavanje.

Opljačkana kladionica "Bet Live"

U ulici Krančevićeva broj 41, Centar Sarajevo, jučer je oko 23.15 sati nepoznata osoba uz prijetnju pištoljem izvršila razbojništvo nad D. A., radnicom sportske kladionice "Bet Live", od koje je otuđila određenu sumu novca te se udaljila u nepoznatom pravcu. O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a službenici policije rade na identifikaciji i pronalasku izvršioca.

410 prekršaja u saobraćaju

Službenici policije MUP-a KS, poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, u petak su uručili 410 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 85 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 20 vozača zbog upravljanja vozilom pod djelovanjem alkohola, dvije osobe prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, dok su četiri vozila isključena zbog neregistrovanja.