Crna hronika
11

Policija još traga za osobama koje su zapalile zastave BiH u Kiseljaku

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona još uvijek nisu došli do saznanja o osobama koje su prije dvije noći, nakon utakmice Brazil - Hrvatska, zapalile pet državnih zastava i objekt Patriotske lige u Kiseljaku.

Na objektu je izgorio samo dio stolarije, vjerovatno jer se vatra sama ugasila. Predsjednik Patriotske lige iz Kiseljaka Senad Bejtić u razgovoru za Klix.ba istakao je kako je ovo napad na državu, jer su zapaljene državne zastave.

Glasnogovornik MUP-a SBK Rusmir Prohan za Klix.ba je potvrdio da se ovo djelo smatra prekršajem protiv javnog reda i mira, jer se ono ne navodi u Krivičnom zakonu.

"Policija je jučer provodila određene aktivnosti, ali one nisu rezultirale pronalaskom izvršilaca ovog djela", kazao je danas Prohan za naš portal.

Jučer je također objavljena i vijest da su nepoznati počinitelji nakon utakmice Brazil-Hrvatska zapalili dvije zastave BiH u selu Golinjevo, nedaleko od Livna.

Međutim, glasnogovornik MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak za Klix.ba je danas kazao kako je policija utvrdila da se taj incident nije zbio.

"Nikakvih incidenata na području Livna u vezi sa ovom utakmicom nije bilo", rekao je Vrdoljak.