Crna hronika
0

Poginuo vozač u sudaru na magistralnom putu M-17

FENA
Jučer oko 22.30 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu Gradac, općina Hadžići došlo je do sudara putničkog vozila marke "golf 3", registarskih oznaka 006-K-968 kojim je upravljao vozač L.S., rođen 1986. iz Sarajeva i putničkog vozila marke "zastava yugo 45", registarskih oznaka 880-M-089 kojim je upravljao vozač M.E., rođen 1977. u Vlasenici.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi od zadobijenih povreda na licu mjesta podlegao je vozač M.E., a tijelo nastradalog vozilom KJKP "Pokop" prevezeno je u prosekturu Bare radi obdukcije.

Lakše tjelesne povrede zadobio je vozač L.S. i putnik iz vozila "golf 3" M.N., rođen 1967. iz Hadžića, a ljekarska pomoć im je ukazana u KC bolnice Koševo.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

RAZBOJNIŠTVO U KLADIONICI "DERBY"

Jučer je oko 18.20 sati u ulici Trg solidarnosti, općina Novi Grad Sarajevo, NN osoba izvršila razbojništvo nad radnicama u sportskoj kladionici »Derby«.

Tom prilikom NN osoba je otuđila izvjesnu količinu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

U vezi s ovim obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

H.E. OSUMNJIČEN ZA TEŠKU KRAĐU

Istog dana u 21.00 sat, službenici policije Treće PU lišili su slobode H.E., rođen 1976. u Sarajevu gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo - teška krađa.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.E je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

K.A. ZADOBIO TEŠKE TJELESNE POVREDE

Pripadnici Prve PU danas su oko 00.15 sati lišili slobode J.J., rođen 1976. u Sarajevu gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo -teška tjelesna povreda.

On je 24. jula oko 20.00 sati u ulici Mali Sedrenik, općina Stari Grad Sarajevo, K.A.(1986.) nanio teške tjelesne povrede.

J.J. će u toku dana uz službeni izvještaj biti predat u nadležnost Kantonolnom tužilaštvu u Sarajevu.

SAOBRAĆAJNA NEZGODA U ULICI BOJNIK

Jučer oko 16.20 sati u ulici Bojnik, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je teške tjelesne povrede zadobio vozač putničkog automobila.

Putničko motorno vozilo marke "citroen AX", reg. broja 126-E-758 kojim je upravljao vozač A.N., rođen 1975. u Višegradu, a nastanjen u Sarajevu, skrenulo je s kolovoza i prevrnulo se.

Vozač A.N. zadobio je tešku tjelesnu povredu- frakturu donje vilice, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KC bolnice Koševo.

KS: U PROTEKLA 24 SATA 27 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 27 saobraćajnih nezgoda, od čega 23 sa materijalnom štetom i 4 sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala, jedna teže, a jedna lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 5 vozača, 12 zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i 7 motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.