27. novembra u Konjicu
267

Počinje suđenje vlasniku hotela "Jablanica" za brutalno premlaćivanje radnice Enise Klepo

G. Š.
Vlasniku hotela Jablanica Amiru Džafiću (44) koji je optužen da je brutalno pretukao radnicu Enisu Klepo (28), jer je tražila veću plaću, počinje suđenje za počinjeno krivično djelo, a glavni pretres je zakazan za 27. novembar u Općinskom sudu u Konjicu.

Ova informacija je za Klix.ba potvrđena iz advokatskog ureda Dalipagić-Crnjac iz Mostara koja zastupa oštećenu Klepo.

Podsjetimo da se Džafić pred sudijom za prethodno saslušanje Općinskog suda u Konjicu, Nesibom Mustafićem, 28. oktobra izjasnio da nije kriv za djelo koje mu se stavlja na teret, što upućuje na to da će Klepo proći još jedan teror, i to dokazivanja da je žrtva nasilja.

Optužnicom se Amir Džafić tereti da je dana 01.08.2023. godine oko 21:30 sati u holu hotela "Jablanica" u Jablanici, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila oštećena E. K., nakon kraće verbalne prepirke oštećene sa direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. na recepciju pristupio optuženi Amir Džafić, te odmah krenuo ka oštećenoj tjerajući je iz objekta.

On ju je, kako stoji u optužnici, rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo, te dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu.

"Zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja 'Jablanica', a zatim i u SKB Mostar gdje je i hospitalizirana .Tu su joj konstatirane teške tjelesne povrede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka", navodi se u optužnici.

Iz tužilaštva podsjećaju da je, po odluci Glavnog tužitelja ovaj predmet imao prioritet u radu Tužilaštva i da je Tužilaštvo u saradnji sa PU Konjic bez odlaganja provelo sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja i dokazivanja činjenica u navedenom slučaju.

Navode da su saslušani svjedoci, ispitan osumnjičeni, prikupljena medicinska i druga dokumentacija, provedeno medicinsko vještačenje, kao i vještačenje DVD - video zapisa snimaka sa lica mjesta u Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja u Istočnom Sarajevu.