Nakon promocije spota
157

Zabranjeno pušenje koncertom u "Muzeju Bitke za ranjenike na Neretvi" počastilo Jablanicu

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Popularni bh. bend Zabranjeno pušenje večeras je koncertom u Muzeju "Bitka za ranjenike na Neretvi, počastio Jablanicu nakon promocije spota za pjesmu "Čovjek starog kova" koja je snimljena na lokaciji legendarne "Bitke za ranjenike na Neretvi".

U prepunoj sali jablaničkog muzeja publika je Zabranjeno pušenje dočekala ovacijama i time zahvalila na spotu koji je snimljen u njihovom gradu i predstavljen na 81. godišnjici od prelaska partizana preko porušenog mosta i spašavanja gotovo četiri hiljade ranjenika u Drugom svjetskom ratu.

Dobro poznate hitove sa sarajevskim bendom publika je pjevala uglas i nagrađivala višestrukim aplauzima, a u dobrom raspoloženju su se uspješnice Zabranjenog pušenja nizale jedna za drugom, kao što su "Karabaja", "Fikreta", "Lijepa Alma","Pišonja i Žuga"... a mnogobrojni fanovi su nastojali muzičku čaroliju, ovjekovječiti svojima aparatima za trajna sjećanja, ali i društvene mreže.

Ovaj događaj za građane Jablanice od velikog značaja, a Zabranjenom pušenju se lično zahvalio i načelnik Jablanice Damir Šabanović koji je podržao realizaciju snimanja spota na mjestu historijskog događaja.

Spot je režirao Tomislav Fiket, koji je radio na brojnim spotovima Zabranjenog pušenja, a snimanje na kojem je bila i ekipa portala Klix.ba, pomogli su JU Muzej "Bitka za ranjenike na Neretvi" Jablanica, Općina Jablanica, OKC UrbanArt i JP Filmski centar Sarajevo.