Potjera za bjeguncem u Rači
0

Pobjegao Graničnoj policiji, uhapšen u šumi nakon potrage

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača, na izlazu iz BiH, 13. 04. 2010. godine oko 21 sat, prilikom obavljanja kontrole putnika u vozilu Alfa Romeo, nacionalnih oznaka Republike Srbije, iz vozila je pobjeglo jedno lice, državljanin Srbije, J. B., rođen 1981. godine u Beogradu.

U vozilu su se nalazila još četiri lica, državljani Srbije, a J. B. je pobjegao u trenutku kada je policijski službenik prilikom dodatne provjere uočio da istog potražuje Interpol Italije odnosno Sarajeva zbog krivičnih djela krađa te da je povratnik u vršenju takvih krivičnih djela.

Preskočio je zaštitnu ogradu graničnog prijelaza i nestao u šumi, u pravcu desne obale rijeke Save. Odmah je organizirana blokada mosta na rijeci Savi radi onemogućavanja bijega u pravcu Republike Srbije i pretraga terena sa raspoloživim službenicima Jedinice granične policije Bijeljina. Angažirani su i službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok kao i službeni psi u cilju pronalaska lica.

Poslije detaljne i dobro organizirane potrage koja je trajala oko sat vremena, lice je pronađeno u neposrednoj blizini graničnog prijelaza Rača. J. B. je lišen slobode i na osnovu naredbe dežurnog sudije Suda BiH, dan kasnije, 14. 04. 2010. godine predan je Sudu BiH.