I školarci barataju noževima
9

Osnovac izbo vršnjaka u WC-u škole u Sarajevu

Piše: N. J.
Hol OŠ "Hasan Kaimija" u Sarajevu
Hol OŠ "Hasan Kaimija" u Sarajevu
Učenik Osnovne škole "Hasan Kaimija" u Sarajevu, S. Z. (1998) zboden je nožem u WC-u škole. Povrede mu je nanio školski kolega, potvrđeno je za Sarajevo-x.com u MUP-u Kantona Sarajevo.

Prema svemu sudeći, policija je s dva i po sata zakašnjenja obaviještena o događaju. Povrijeđeni je učenik, naime, dovezen u bolnicu Koševo u 10 sati, a policija je obaviještena u 12:30. Utvrđeno je da je zadobio ubodnu ranu u predjelu natkoljenice. Rana mu je ušivena i dječak je pušten kući.

"Radi se o lakšim povredama. Roditelji povrijeđenog učenika pozvani su na razgovor i odustali su od tužbe učenika koji je povrijedio njihovog sina", naveo je glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić.

Obaviješten je i kantonalni tužilac, a naknadno će biti utvrđeno koje će mjere biti poduzete protiv učenika koji je nožem napao vršnjaka. Policija njegov identitet (inicijale i godište) nije saopćila.

Uposlenici škole koje smo kontaktirali ili ne smiju davati izjave, ili "ne znaju" detalje. Direktor Alija Džigal novinarima je izjavio da je incidentu prethodila igra učenika u muškom WC-u.