Otkriveni počinioci teških krađa
0

Osmani i Ibrahimović mjesec dana iza rešetaka

Piše: D. Brkić
Tuzla
Tuzla
Iljir Osmani (24) iz Zvornika i Ademir Ibrahimović (27) iz Tuzle odlukom Općinskog suda u Tuzli, a na prijedlog Kantonalnog tužilaštva, narednih mjesec dana provest će iza rešetaka zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela teških krađa.

Osmani je u maju 2011. godine, a potom i prošlog ponedjeljka provaljivao u kuće u Tuzli, iz kojih je otužio različite stvari vrijednosti oko 6.000 KM. Kantonalno tužilaštvo ga tareti i za krađu u kući u ulici 9. maja, te Magistralni put. Osmani je pokušao provaliti i u jednu vikendicu u ulici Treće tuzlanske brigade, ali ga je u toj namjeri osujetio vlasnik vikendice. Inače, Osmani je i ranije osuđivan zbog počinjenja istih krivičnih djela.

Ibrahimović je 16. jula u popodnevni satima ušao u podrumske prostorije kuće u ulici Vladimira Nazora, odakle je otuđio nekoliko bušilica, ubodnih pila, risivera i drugu tehničku robu procijenjene vrijednosti od oko 1.500 KM. Službenici MUP-a TK odmah nakon prijave o počinjenom krivičnom djelu uspjeli su Ibrahimovića lišiti slobode.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istraga je u toku.