Crna hronika
0

Oskrnavljene osmrtnice ubijenih Bošnjaka

FENA
Tijekom protekle noći nepoznata osoba ili više njih oskrnavila je osmrtnice ubijenih brčanskih Bošnjaka koji će sutra biti pokopani na kolektivnoj dženazi u Brčkom.

Na osmrtnicama, istaknutim u ulici Bosne srebrene, precrtan je tekst da su navedene osobe ubijene tijekom agresije na BiH te je dodano da su te osobe ubijene prilikom agresije na Republiku Srpsku.

Koordinator Udruge nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka Brčko distrikta Sead Zahirović u izjavi za Fenu kazao je da je incident prijavljen Policiji te je izrazio nadu da će policija učiniti sve na otkrivanju počinitelja.

"To je neprimjerena provokacija kojom se nanose dodatne boli obiteljima ubijenih brčanskih Bošnjaka. To je ujedno i udarac cijeloj društvenoj zajednici, a i pokazatelj da u Brčkom još uvijek djeluju ljudi čija srca nisu čista i koji su samo za žaljenje", istaknuo je Zahirović.

Na kolektivnoj dženazi koja će se sutra održati u Brčkom bit će pokopani posmrtni ostaci 80 ubijenih brčanskih Bošnjaka ekshumiranih iz masovne grobnice Gorice. Očekuje se da će dženazi prisustvovati oko 15 tisuća građana Brčko distrikta i BiH.