Crna hronika
8

Osam dana od nestanka: Ni traga od Armine Kovač

Piše: E. F.
Armina Kovač
Armina Kovač
Armini Kovač, 15-godišnjakinji iz Donjeg Vakufa, koja je prošle subote nestala nakon izlaska sa drugaricama, i dalje nema ni traga. Osmi dan nakon njenog nestanka policija i dalje intenzivno traga za djevojkom, a masovnoj potrazi se pridružila porodica, ali i prijatelji.

Naime, nakon objave informacije o nestanku Armine Kovač porodici ali i policiji je prijavljeno da je djevojka viđena u Busovači, a potom i u Kiseljaku i Kreševu. No, posljednja informacija se nije pokazala tačnom.

Naime, kako nam je kazao Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBK, naknadnim provjerama je utvrđeno da djevojka koja je viđena u Kiseljaku i Kreševu zapravo nije Armina.

Naime, njen brat je nakon dojave otišao u ova mjesta i pogledao snimke videonadzora na kojima se, kako se vjerovalo, nalazi Armina. No, nakon što ih je pregledao, Arminin brat Elmin je shvatio da se ne radi o njegovoj sestri iako je djevojka na snimku bila veoma slična njoj.

Elmin Kovač kazao je za Klix.ba da njegovu sestru od subote ipak niko nije vidio. Upravo zbog toga odlučio je nešto poduzeti te od danas lijepi plakate sa slikom njegove sestre po gradovima.

"Nadam se da će se uskoro pojaviti", kazao je očajni Arminin brat te još jednom zamolio sve građane da mu pomognu u njegovoj potrazi.