Crna hronika
0

Opći kriminal u Hercegovačko-neretvanjskom kantonu

FENA
Za protekla 24 sata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 10 prijava građana koje se odnose na opći kriminal, saopćeno je iz MUP-a tog kantona.

U oblasti javnog reda i mira registriran je 1 prekršaj u Konjicu.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 15 saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna osoba zadobila teže, a osam osoba lakše ozljede, dok je jedna osoba zadobila ozljede neutvrđenog stepena.

Jučer je u PU Mostar prijavljeno da je tokom noći od strane nepoznatog počinioca otuđeno vozilo marke "ford fokus". Upoznata je patrola policije na terenu i preduzete su sve potrebne mjere.

Jučer se dogodila saobraćajna nezgoda u Ulici M. Pašića u Mostaru u kojoj su učestvovali Zijad Ž. s vozilom marke "ford fiesta"  i pješak S.L. (2000) iz Mostara koji je zadobio povrede neutvrđenog stepena. Upoznat je nadležni tužilac i izvršen je očevid.
 

Na Magistralnom putu M-17, u blizini drežanskog mosta, jučer se dogodila saobraćajna nesreća s većom materijalnom štetom i jednom smrtno stradalom osobom u kojoj su učestvovali Pavlimir G. (1941) iz Ljubuškog s vozilom marke "audi A4" i Semir M. (1962) iz Jablanice s vozilom marke "golf II". U ovoj saobraćajnoj nesreći u vozilu "audi" smrtno je stradala Manda M. (1943) iz Ljubuškog, dok su lakše ozljede zadobili Iva G. i Borislav G.. Upoznat je nadležni tužilac, izvršen uviđaj i preduzete su sve potrebne mjere.

Jučer se dogodila saobraćajna nezgoda na lokalnom putu Mostar-Raštani-Vojno u kojoj je učestvovao Dragan Š. iz Mostara s motociklom bez reg. oznaka (smoslijetanje s puta). Dragan Š. je zadobio teže ozljede. Upoznat je nadležni tužilac, izvršen uviđaj i preduzete su potrebne mjere, stoji u saopćenju kantonalnog MUP-a.