Traženi u 12 država
12

U Turskoj uhvaćene 42 osobe za kojima je Interpol raspisao crvenu potjernicu

L. S.
Foto: X Screenshot Ali Yerlikaya
Foto: X Screenshot Ali Yerlikaya
Turske snage sigurnosti uhvatile su osumnjičene za organizovani kriminal, a za koje je Interpol raspisao crvenu potjernicu. Uhvaćeni su traženi u 12 država, među kojima i u Bosni i Hercegovini.

Ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya kaže da turske snage sigurnosti uhapsile ukupno 42 osumnjičena lica koji su traženi u 12 država, uključujući Njemačku, Azerbejdžan, Bosnu i Hercegovinu, Iran, Švedsku, Finsku, Kazahstan, Kirgistan, Egipat, Rusiju, Turkmenistan i Uzbekistan.

Yerlikaya je na X rekao da su osumnjičeni uhvaćeni kao rezultat istovremenih racija u okviru "Operacije Cage-31" u 13 provincija u petak.

Ministar je potvrdio da je akcija izvedena u koordinaciji Generalnog direktorata za sigurnosno-obavještajne poslove, Uprave za borbu protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala i Odjeljenja Interpol-Europol.

Ističući da se akcija nastavlja, rekao je da su osumnjičeni članovi organizovane kriminalne grupe, koja se bavi ilegalnom trgovinom oružjem, trgovinom drogom, namjernim ubistvima, krijumčarenjem imigranata, kvalifikovanim i finansijskim prijevarama, pljačkama i krađama, falsifikovanjem službenih dokumenata i utajem poreza. .