Crna hronika
447

Oglasili se navijači Željezničara: Mirza Raščić je bio svijetla strana bh. realnosti

Klix.ba
Mirza Raščić, jedan od navijača FK Željezničar ubijen je sinoć u prostorijama Udruženja navijača Plavih sa Grbavice. Tim povodom oglasili su se i Manijaci.

"Želimo da Vas obavijestimo da je Mirza Raščić svijetla strana bosanskohercegovačke realnosti. Mirza je navijač jedan kroz jedan. Uvijek je bio prvi u organizaciji navijačke tribine, prvi mahao zastavom, prvi plaćao svoje gostovanje, prvi se odazivao na humanitarna akcije, prvi pripremao svoje dokumente za putovanja na Željine utakmice u inostranstvo, navijač, kao i svaki drugi, palio baklje i plaćao kazne koje bi dobio zbog istog. Bio je prvi osmjeh južne tribine, a sinoć se našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Mirza je radio i plaćao svoju ulaznicu, Mirza je radio i plaćao svoje gostovanje, Mirza je radio i plaćao svoju kafu u kafiću, Mirza je radio i plaćao svoju pivu u restoranu. Mirza je bio odličan momak. Mirza je bio učesnik Marša mira u Srebrenici, učesnik akcije pomoći nastradalim područjima prošlogodišnjih poplava, aktivista za prikupljanje pomoći osobama sa posebnim potrebama Doma u Pazariću", stoji u saopćenju

Upravo sinoć, navode, dok je Mirza sa svojim kolegama radio u organizaciji putovanja navijača FK Željezničar na gostojuću utakmicu u Vitez, mučki je i hladnokrvno ubijen.

"Naš zadatak je da sačuvamo ime Mirze Raščića kao svijetli primjer današnjeg čovjeka, i da njegovoj majci i sestri pomognemo na najbolji mogući način. Stoga, pozivamo sve ljude da nam, u skladu sa svojim mogućnostima, u tome pomognu"

Dženaza Mirzi Raščiću bit će klanjana sutra u 14:00 sati na mezarju Vlakovo.