Općinski sud u Bihaću
0

Određen pritvor Sanelu Hadžiću kod kojeg je pronađeno 1,5 kilograma kokaina

M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Općinski sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor Sanelu Hadžiću koji se tereti za posjedovanje i neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.
Pritvor mu je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog, zbog postojanja bojazni da će ponoviti krivična djela koja mu se stavljaju na teret te zbog postojanja vanrednih okolnosti zbog kojih bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici MUP-a USK su 25. oktobra ove godine pretresli objekte koje posjeduje osumnjičeni te su tada, pored drugih predmeta, zaplijenili oko 1,5 kilograma kokaina čija se ulična vrijednost procijenjuje na blizu 150.000 KM.

Akcija Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona i MUP-a inicirana je nakon pojavljivanja snimka osumnjičenog na društvenim mrežama kako konzumira opojnu drogu.

Hadžić inače živi u Švedskoj, ali često dolazi u Unsko-sanski kanton gdje prema lokalnim izvještajima posjeduje nekretnine i automobile. U policijskoj akciji je privremeno oduzet i njegov Porsche.

U martu ove godine zadobio je pažnju javnosti, ali zbog potpuno drugačijeg razloga. Naime, on je odlučio sa 10.000 KM pomoći sugrađaninu nakon što je vidio apel za pomoć.