Crna hronika
35

Određen jednomjesečni pritvor osumnjičenima u slučaju ubistva Mladena Ambrožića

Piše: M. N.
Kantonalni sud Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor trojici mladića koji su osumnjičeni da su palicama usmrtili Mladena Ambrožića u sarajevskom naselju Hrasno.

Kako nam je potvrđeno u Kantonalnom sudu Sarajevo, Erminu Babaiću, Ademiru Babaiću i Adnanu Hysenaju je određen pritvor jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina te zbog toga što bi njihovim puštanjem na slobodu došlo do uznemiravanja javnosti.

Ambrožić je pretučen palicama oko 22:05 sati u ponedjeljak navečer ispred zgrade u ulici Džamijska. Preminuo je oko 23:05 sati od zadobijenih povreda glave i leđa.

Policiju je o svemu obavijestila ženska osoba oko 23:45 sati koja je kazala da se u stanu u ulici Džamijska 6/III nalazi muška osoba s povredama glave. Uprkos naporima ljekara, Ambrožić je podlegao povredama.

Za ovo krivično djelo sumnjiče se braća Ermin (1997.) i Ademir (1995.) Babaić te Adnan Hysenaj (1994.) koji je njihov prijatelj. Uhapšeni su u utorak u poslijepodnevnim satima. Kod njih su pronađene palice kojima su počinili krivično djelo.