Crna hronika
290

MUP KS: Privedene tri osobe koje se dovode u vezu s ubistvom Mladena Ambrožića u Hrasnom

Piše: Er. M.
Džafer Hrvat (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Džafer Hrvat (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Načelnik Sektora kriminalističke policije Kantona Sarajevo Džafer Hrvat kazao je večeras na press konferenciji kako su policijski službenici priveli tri osobe koje su osmnjičene za ubistvo pedesetogodišnjeg Mladena Ambrožića u sarajevskom naselju Hrasno.

Džafer je kazao kako je oko 23:45 sati MUP KS primio dojavu da se u ulici Džamijska 6/3 nalazi osoba A.M. sa vidnim povredama glave koji je oko 23:50 sati preminuo zbog nanesenih povreda.

Uviđajnim radnja rukovodio je kantonalni tužilac, a uviđaj je pokazao da je dana 10. oktobra oko 22:05 sati ispred haustora zgrade u ulici Dzamijska A. M fizički napadnut od strane tri osobe.

On je preminuo od teških tjelesnih povreda koje je zadobio. Policija je tokom obavljanja uviđaja izuzela dokaze koji mogu poslušiti otkrivanju počinioca. Nakon uviđaja policija je privela tri osobe koje će biti predate Tužilaštvu KS. Riječ je o B.E (1997.), B.A (1995.) i H.A (1994.) sva trojica iz Sarajeva.

Sve mjere i radnje su poduzete pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Podsjećamo, policijski službenici zatekli su tragove krvi i oštećeno putničko vozilo Golf V. Povrijeđenu osobu nisu pronašli. Četrdeset minuta kasnije Zavod za hitnu medicinsku pomoć obavijestio je II PU da se u stanu u ulici Džamijska nalazi osoba s povredama glave i leđa. Nažalost, ljekari su u 00:05 sati konstatovali smrt A. M. koji je rođen u Rijeci, a bio nastanjen u Sarajevu.