Sarajevo
155

Objavljen videosnimak vandala koji su pokušali sprejevima šarati po tramvaju

D. Be.
Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta objavio je videosnimak koji je nastao u ponedjeljak navečer nakon što su dvojica vandala pokušala sprejem šarati po tramvaju na Drveniji.
"Na stanici na Drveniji pokušali su sprejevima šarati stari tramvaj. Bez obzira o kojem tramvaju se radi, svaki je naš, svaki je javno dobro i niko ne smije ovako da se odnosi prema nečemu što je vlasništvo svih građana", naveo je Šteta.

On je poručio da su vandali "prešli svaku granicu sa šaranjem stanica, starih i novih vozila i sa uništavanjem imovine".

"Hvala slučajnom prolazniku na snimku, vozaču tramvaja za reakciju kojom je sačuvao tramvaj od novog šaranja. Očekujem što hitnije djelovanje nadležnih institucija, procesuiranje i sankcionisanje svih osoba koje uništavaju imovinu."

Podsjetit ćemo da je jučer pričinjena i materijalna šteta u novom sarajevskom tramvaju nakon što je, za sada, nepoznata osoba urezala "Edo".

Najavio je da će videosnimak trenutka kada je oštećen tramvaj biti ustupljen nadležnim institucijama na postupanje u cilju sankcionisanja onoga ko je oštetio vozilo.