Crna hronika
5

Obavljen razgovor s djevojčicom koja je prijavila pokušaj otmice u Zenici, policija nastavlja istragu

Piše: A. B.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Obavljen je razgovor s djevojčicom koja je jutros prijavila pokušaj otmice u naselju Tetovo u Zenici te policija nastavlja istragu koja će utvrditi da li su tačne informacije koje je djevojčica kazala policiji.

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) Aldina Ahmić za Klix.ba je kazala da je s djevojčicom obavljen razgovor te da se još uvijek ne može govoriti o istinitosti navoda o pokušaju otmice, kao i o tome da li je postojala druga djevojčica čiji je pokušaj otmice također prijavljen.

"Dežurni tužilac radi na prikupljaju dokaza koji će utvrditi istinitost informacija koje je dala djevojčica", kazali su nam iz Tužilaštva ZDK.

Iz Osnovne škole "Hasan Kikić", ispred koje se desio pokušaj otmice ranije su za naš portal kazali da su svi njihovi učenici na broju te da roditelji nemaju razloga za brigu.

Prethdono je provjereno brojno stanje i prisustvo djece na nastavi te je obavljen razgovor s roditeljima odsutnih učenika koji su opravdano izostali s nastave.

Podsjećamo, policiji MUP-a ZDK jutros je prijavljen pokušaj otmice dvije djevojčice iz naselja Tetovo u Zenici.