Crna hronika
386

Novi obračun na Alipašinom Polju: Rafalna pucnjava u Bifeu Nisko

Piše: E. F.
Mjesto pucnjave (Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Bife Nisko u kojemu je došlo do pucnjave (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U ugostiteljskom objektu "Bife Nisko" koji se nalazi na sarajevskom Trgu međunarodnog prijateljstva večeras je ponovo došlo do pucnjave, saznaje Klix.ba.

Prema informacijama u sarajevskoj policiji, povrijeđenih u ovoj pucnjavi nije bilo, iako se večeras u ovom objektu mogla čuti rafalna paljba.

Pucnji su uznemirli stanovnike Alipašinog Polja prema čijem svjedočenju su se mogla čuti tri rafala.

"Slučaj nam je prijavljen oko 20:25 minuta i policijske patrole su odmah izašle na mjesto događaja te je sve stavljeno pod kontrolu", kazao nam je dežurni operativni u MUP-u KS.

U istom objektu dvije osobe su zadobile povrede u fizičkom obračunu i trenutno im se ukazuje pomoć. Nezvanično saznajemo da je osoba koja je pucala ušla u objekat i iz automatske puške počela pucati po inventaru u objektu. Prisutni su savladali muškarca i uspjeli mu oteti pušku prije nego što je neko povrijeđen. Potom je on i pretučen, a povrede u tučnjavi zadobila je još jedna osoba.

"Pacijent B.B. (1966) zadobio je frakturu nosa i upućen je na dalje liječenje na Kliniku za uho, grlo i nos. Pacijent D.Š. (1950) zadobio je povrede glave i najvjerovatnije će biti zadržan na daljem liječenju u Klinici za Maksilofacijalnu hirurgiju", kazala je za Klix.ba Muamera Šehić, portparol KCUS -a.

Podsjećamo, ugostiteljski objekt "Bife Nisko" u vlasništvu je Nijaza Niske Karkelje koji je prije samo nekoliko dana ranjen u pucnjavi koja se dogodila na istom mjestu. Navodno i ova pucnjava je povezana sa incidentom koji se dogodio prije sedam dana, a najvjerovatnije je ovoga pucao Šaban Delić.

Podsjećamo, Karkelju su tada napali Šaban Delić i Enes Hrvo. Oni su po ulasku u njegov objekt nasrnuli na njega a Hrvo je potegao pištolj i ranio Karkelju.

Obojica su pobjegli a Karkelja je prebačen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Uprkos činjenici da je zadobio ustrelnu ranu grudnog koša, on je nakon ukazane pomoći samovoljno napustio bolnicu.

Hrvo i Delić su nedugo potom uhapšeni.