Crna hronika
28

Uhapšen muškarac koji je pucao u Bifeu Nisko, učestvovao i u prethodnoj pucnjavi

Piše: D. B.
Bife Nisko (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Bife Nisko (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Muškarac koji je u utorak navečer u "Bifeu Nisko" u Sarajevu upotrijebio vatreno oružje uhapšen je sinoć nešto prije ponoći. Radi se o istoj osobi koja je učestvovala u pucnjavi nekoliko dana ranije u pomenutom ugostiteljskom objektu.

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, muškarac inicijala Š. D. uhapšen je sinoć oko 23:50 sati.

Policiji su sinoć oko 20:25 sati uznemireni građani prijavili da je došlo do pucnjave u ugostiteljskom objektu Bife Nisko na Trgu međunarodnog prijateljstva u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Građani su čuli rafalnu pucnjavu.

Iz policije su nam rekli da je Š. D. ušao u ugostiteljski objekt naoružan automatskom puškom i počeo pucati po inventaru. Prisutni su ga potom savladali i oduzeli mu oružje, a nakon toga su ga pretukli. Povrede u tuči je zadobila još jedna osoba inicijala B. B., kojoj je slomljen nos. Š. D. je zadobio povrede glave, a ljekarska pomoć im je pružena u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Policijski službenici su zbog sinoćnje pucnjave lišili slobode muškarca inicijala Š. D., koji se sada nalazi u Odsjeku za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nezvanično, radi se o Šabanu Deliću, koji je učestvovao u incidentu prije samo nekoliko dana u istom ugostiteljskom objektu, kada je ranjen vlasnik Nijaz Nisko Karkelja. Na njega je tada iz pištolja pucao Enes Hrvo, koji je bio u društvu Šabana Delića.

Karkelja je tada zadobio ustrelnu radnu grudnog koša te je nakon ukazane ljekarske pomoći u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu samovoljno otišao kući.

Hrvo i Delić su nakon pucnjave uhapšeni. Akter sinoćnje pucnjave je ponovo bio Delić, koji se trenutno nalazi u pritvoru.