Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Adrenalin i avantura su OK, ali u planinu - NIKAD SAM . . . Sućut obitelji, a za nauk ostalima . . .
Prije svega, iskrena sućut obitelji Majić zbog gubitka našeg dragog kolege planinara Davida! Dalje, paćenike koji su planinu vidili jedino na raglednici bih zamolio da ne pišu gluposti jer, ovo što se dogodilo pokojnom Davidu, može se dogoditi svakome od nas koji se bavimo planinarenjem. Umjesto da pišu idiotluke po ovom portalu, bolje bi bilo da prihvate ovo kao vlastitu školu za planinu. Planina nije šala! Planina je opasna u svakom trenutku! Planinu treba poštovati! Nezgode se svima događaju
Pocivaj u miru Davide..
I najveci majstori pogrijese,sve je lakse udvoje.
https://www.youtube.com/watch?v=sklqc1MQU3I Priča o legendarnom Davidu Sharpu... OVO se svima može dogoditi!
Osjećaj kad si sam na zimskom usponu (što nikako nije preporučivo) je nevjerojatan! Ali moj savjet je da nikad ne idete sami! Za to trebate biti spremni fizički, a zatim, morate imati i skupu i kvalitetnu opremu koja će vas sačuvati od hladnoće i smrzotina, ali i ostaloga. Zatim, morate UVIJEK imati uza se PRVU POMOĆ i neki oblik komunikacije (mobitel, radio uređaj, gps)... Sretno svima koji bave zimskim planinarenjem! Ostalima želim da im ovo bude škola! Čuvajte se i Bog vas sviju blagoslovio!
Kao prvo molim sve koji se nikad nisu bavili planinarenjem da ne daju glupe komentare, nije trebao ovo ili ono. Pošto se nezna uzrok smrti, a nađen je blizu Hajdučki Vrleti vrlo je moguće da se nikad nije ni popeo do Velikog Vrana možda je imao infrakt na samom početku.
zalosno mlad decko
Pa šta su zaboga trazili toliki "obučeni" spasavaoci, ako je momak pronađen u neposrednoj blizini objekta "Hajdučke vrleti", koji je bio baza svim članovima GSS-a (gajba sarajevske svima). Iskreno saučešće porodici i prijateljima nastradalog Davida!
A vi (kao grupa ljudi u tom savezu) ste inače svjesni i upoznati šta znači kad se pogoršaju uvjeti na planini?! Kad je vidljivost jedva 1m i kad temperatura pada iz sata u sat po nekoliko stupnjeva?! Kad dehidriraš i smrzneš se u sekundi?! Kad se ne možeš orjentirat pomoću ičega?! Kad od opterećenja puca srce u sekundi?! Savjet - izađite za vikend i popnite se na jedan vrh! Da osjetite šta je planina! Sve će vam ostalo biti jasno... Lijep pozdrav!
steta mlad covjek
Koji se idiot ide verati po planinama po ovakvom kijametu? I pogine zbog "adrenaline rush" - pravo mu budi
Tebe treba zatući (uškopiti, sterilizirati kliještima ili čekićem) jer se takav idiot više ne treba roditi! Srami se! Pogotovo ako to možeš reći kao jedan "biker", kako se i predstavljaš... Žalosno!
Kako nece biti pronađen mrtav kad imamo ovako azurnu policiju i spasioce!
nidje veze ti je komentar
Majmune jedan, kad te tako moram nazvati, uvjeti na terenu su bili očajni! Vidljivost 1 metar, temp. debelo ispod 0, vjetar -olujni....