MUP KS
0

Nastavljena istraga u sklopu akcije protiv trgovine drogom

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Istraga u sklopu akcije tokom koje je na području Sarajeva zaplijenjeno oko 50 kilograma heroina se nastavlja, ali u ovom trenutku nije moguće govoriti o detaljima vezanim za njen tok i potencijalne nove aktere, saznaje Fena u Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo.

Iz Tužiteljstva podsjećaju da su 15. januara u zajedničkoj akciji Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) slobode lišeni braća Aldin i Admir Demirović, te Midhat Bakal i Adnan Smajić, kojima je, nakon 24-satnog zadržavanja i otvaranja istrage, određen pritvor.

Po riječima glasnogovornice Kantonalnog tužiteljstva Jasmine Iftić, istraga otvorena u ovom slučaju odnosi se na krivično djelo stavljanja u promet droga u sastavu organizirane grupe.

Osim spomenute količine narkotika, pretresom određenih objekata koji su izvršeni po nalogu Kantonalnog tužiteljstva, pronađeno je i zaplijenjeno, među ostalim, osam skupocjenih putničkih vozila, oko 20.000 eura i više od stotinu mobitela.

Inače, u akciji presijecanja lanca prometovanja droga na području KS-a, započetoj početkom decembra prošle godine, ranije su uhapšeni Sanel Kreho, Adis Hodžić, Safet Kolašinac, Dalibor Lugonja i Alen Janjoš.