Detalji napada na vozača GRAS-a
0

Napadači: Ne smiješ nas peglati, izrezat ćemo te cijelog

Piše: A. Karadža
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Crna, praznična sarajevska sedmica nastavljena je novim incidentom u kojem je vozač GRAS-a jutros izboden nožem na tramvajskom stajalištu ispred Željezničke stanice. Njega su dvojica mladića fizički napala, a potom i ubola nožem. Razlog - tražio im je kartu prilikom ulaska u tramvaj.

Kako saznajemo, prilikom prijema putnika u sarajevsku "jedinicu" vozač tramvaja Adnan Huseinović zatražio je od mladića da mu pokažu kartu, na što su oni odgovorili da je nemaju, da ih vozač ne smije peglati, zatim su počeli psovati, a onda su ga i fizički napali izguravši ga iz vozila.

Prema riječima povrijeđenog Huseinovića, on je tada krenuo prema dispečeru, ali su mladići nastavili sa fizičkim i verbalnim maltretiranjem. Jedan od njih je izvadio čakiju i rekao da će ga cijelog izrezati.

Da su ozbiljno mislili pokazali su nakon nekoliko trenutaka. Nožem su posjekli vozača po desnoj podlaktici i rasjekli su mu desno uho. Potom su pobjegli sa mjesta događaja, a policija još uvijek radi na njihovoj identifikaciji i pronalasku.

Crna statistika GRAS-a pokazuje da je ove godine napadnuto 25 vozača i kontrolora naplate, od čega je devet dobilo teške tjelesne povrede.

Iz GRAS-a su apelovali da se građani korektno odnose prema službenim licima i vozilima ovog preduzeća, a tako i prema korisnicima prevoza kako bi im omogućili neometan i bezbjedan prevoz.