Crna hronika
5

Napadač na život Diane Kajmaković dopuzao do auta i oštetio kočnice

Piše: E. F.
Diana Kajmaković (Foto: Screenshot)
Diana Kajmaković (Foto: Screenshot)
Za sada nepoznata osoba, koja je napala na život Diane Kajmaković, uposlenice Tužilaštva BiH, morala je dopuzati do njenog auta i iz ležećeg položaja presjeći crijevo za dovod ulja u kočioni sistem. Ovo su novi nezvanični detalji istrage koju Tužilaštvo BiH vodi, a nakon što su oštećene kočnice na automobilu u vlasništvu tužiteljice Kajmaković.

Naime, onaj ko je to uradio morao je dobro znati gdje su auto i policijska zaštita jer je vozilo bilo parkirano svega 5-10 metara od policijske kućice u kojoj je sjedio policajac, javile su Nezavisne.

Na sreću, kvar na kočnicama je odmah primijetio njen suprug Armin, koji je odvezao auto na pregled. Ustanovljeno je da je kočioni sistem namjerno oštećen te su o cijelom slučaju odmah obaviješteni nadležni policijski organi.

Iz Tužilaštva BiH nisu potvrdili niti demantirali ove informacije te nam je samo potvrđeno da su zatražili stručno vještačenje vozila.

"Ne možemo još govoriti o toku istrage. Nakon što dobijemo nalaz i mišljenje te provedemo ostale istražne aktivnosti Tužiteljstvo BiH će moći dati javnosti više informacija", rekao je Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH",

Tužiteljica Kajmaković je ranije za Klix.ba kazala kako se nakon još jednog napada osjeća ugroženo, ali i da se neće dati zastrašiti.

Inače, tužiteljica Kajmaković zastupa optužnicu protiv Zijada Turkovića i ostalih optuženih za udruživanje u zločinačku organizaciju koja je činila najmonstruoznija krivična djela. Turković je, podsjećamo, prvostepenom presudom Suda BiH osuđen na 40 godina zatvora za višestruka ubistva, pljačku 2,5 miliona KM iz Cargo centra Sarajevskog aerodroma, neovlašten promet oružjem i druga krivična djela. Međutim, presuda je poništena te je suđenje u ovom predmetu ponovljeno.

Upravo početkom ovog slučaja počele su i prijetnje i pritisci na tužiteljicu Kajmaković.

Naime, njen automobil bio je i ranije meta napada. Nakon što joj je Škoda Oktavia ukradena iz garaže prošle godine, kasnije je isječena, odnosno izbušena zadnja guma na vozilu, koje je bilo parkirano ispred zgrade na Ilidži u kojoj tužiteljica stanuje.

Škoda Oktavia je "nestala" iz garaže u decembru prošle godine, a nađena je nekoliko dana kasnije napuštena i poprilično oštećena. Osim toga, provaljeno je i u vikendicu tužiteljice Kajmaković na području općine Hadžići.