Crna hronika
58

Na kuću ubijenog Ramba ranije bačena bomba, ubice možda nisu iz BiH

Piše: E. G.
Nedžad Klićić
Nedžad Klićić
Nedžad Kličić iz Cazina, poznatiji pod nadimcima Teror i Rambo, ubijen je najvjerovatnije u obračunu s drugim osobama iz kriminalnog miljea. U policiji Unsko-sanskog kantona kažu da još uvijek nemaju osobu ili osobe osumnjičene za ovo ubistvo te da je uviđaj još uvijek u toku.

"Policija je 40 minuta poslije ponoći zaprimila telefonsku prijavu da se u ugostiteljskom objektu 'Gold' u Ostrošcu, općina Cazin, dogodio incident u kojem je jedna osoba smrtno stradala. Policija je na mjestu događaja utvrdila da je neposredno prije ubistva u objekat ušlo više osoba koje su upotrebom vatrenog oružja lišile života 36-godišnjeg Kličića iz Cazina", kazao je za Klix.ba Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Po dolasku na mjesto događaja ljekari Hitne medicinske pomoći iz Cazina su mogli samo konstatovati smrt, jer je Kličić odmah bio mrtav.

"Uviđaj još uvijek traje, provodit će se određene kriminalističke radnje, određena ispitivanja, mogući su i pretresi nekih lokacija, odnosno sve ono što je u našoj nadležnosti, a sve u saradnji sa Tužilaštvom USK. Novih informacija za sada nema, ali s obzirom na to ko je žrtva i kakva je njegova prošlost, može se reći da je imao različite kontakte ne samo u BiH, već i izvan države, a ti kontakti imaju negativan prizvuk. U toliko je slučaj specifičan, pa se još ne može govoriti pouzdano o motivima", kaže Šiljdedić.

Kuća u kojoj je kafić gdje je Kličić ubijen (Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Kuća u kojoj je kafić gdje je Kličić ubijen (Foto: Čitatelj/Klix.ba)

U pucnjavi sinoć nije niko više povrijeđen, a osobe koje su likvidirale Kličića nosile su fantomke. Inače, u ugostiteljskom objektu "Gold" gdje je Kličić ubijen, bio je prisutan manji broj gostiju.

Prije nekoliko dana, tačnije 7. septembra, u 4.30 sati na porodičnu kuću ubijenog je bačena eksplozivna naprava. U MUP-u USK za Klix.ba kažu kako je aktiviranje eksplozivne naprave tada policiji prijavio otac ubijenog.

"Tom prilikom je nanesena materijalna šteta na krovu kuće i djelo se karakteriše kao izazivanje opće opasnosti", potvrdio je Šiljdedić.

Policija istražuje u kojoj mjeri su ova dva događaja povezana i da li su eventualno počinioci iste osobe ili osoba.