Crna hronika
1

Na brdu kod Bičera nađeni zasadi indijske konoplje

ZEDA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policijski službenici Policijske stanice Kakanj su nakon opsežnih aktivnosti i operativnim radom na terenu došli do informacija i saznanja o postojanju zasada indijske konoplje na brdu nedaleko od naseljenog mjesta Bičer.

Na teško pristupačnom terenu, u šumi, službenici kriminalističke policije Policijske stanice Kakanj pronašli su zasad od 40 stabljika indijske konoplje dužine od 80 do 180 cm.

O tome je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica, koji je ovlastio službenike Policijske stanice Kakanj za dalji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Zbog nepristupačnosti terena i nemogućnosti kontinuirane opservacije spornog lokaliteta, službenici policije su mjesto pronalaska indijske konoplje fotografisali i izvršili čupanje pronađenih stabljika, koje su dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a ZDK radi vršenja vještačenja..

Službenici Policijske stanice Kakanj nastavljaju sa prikupljanjem operativnih saznanja u cilju otkrivanja i procesuiranja osoba koje su izvršila zasad stabljika i time počinila krivično djelo.