Magistralna cesta M-17
32

Mostar: U sudaru kamiona i automobila jedna osoba povrijeđena

G. Š.
Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info
Jedna osoba je povrijeđena saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnoj cesti M-17 kad je došlo do sudara kamiona i putničkog vozila na sjevernom ulazu u Mostar, potvrđeno je za Klix.ba.

Kao nam je kazano iz policije nesreća se dogodila oko 15:30 sati, te su na mjesto događaja odmah izašli policijski službenici i služba Hitne medicinske pomoći koja je povrijeđenu osobu prevezla u mostarsku bolnicu kako bi joj ljekari ukazali pomoć i utvrdili stepen zadobivenih povreda.

U nesreći su učestvovali kamion koji je dolazio iz smjera Jablanice i automobil marke Opel Vectra, koji je izlazio iz grada, a nesreća je prouzrokovala velike gužve iz oba pravca na toj djelu magistrale.

Policijski službenici su na mjestu nesreće uradili uviđaj, a više detalja bit će poznato nakon što se provedu sve zakonom previđene radnje, kako bi se slučaj rasvijetlio i utvrdile okolnosti koje su prethodile nesreći.

Podsjetimo da je ovaj dio magistrale često poprište saobraćajnih nesreća, a u potrazi za adekvatnim rješenjem iz gradske administracije su najavili prošle godine postavljanje semafora kao privremeno rješenja u cilju podizanja sigurnost saobraćaja na veći nivo i lakšeg protoka saobraćaja.