Uhapšen i priznao napad
0

Mladić pokušao silovati dvije žene u Brčkom

Sarajevo-x.com
Brčko
Brčko
Policija Brčko distrikta BiH uhapsila je 21-godišnjeg M. M. koji je u subotu pokušao silovati 50-godišnju M. D. i 38-godišnju A. B. Nakon hapšenja napadača brčanska policija održala je pres-konferenciju.

Šef policije Brčko distrikta Goran Lujić istakao je da su pokušaji silovanja ugrozili bezbjednost u distriktu, ali da je brzom, reakcijom policije napadač uhapšen.

"U subotu u ranim jutarnjim satima policiji Brčkog distrikta prijavljen je slučaj napada na M. D, pri čemu je ona zadobila lakše tjelesne povrede, a samo nekoliko sati kasnije prijavljen je napad na 38-godišnju A. B.", kazao je Lujić, prenosi infobrcko.com.

Napadač je žene, koje su žurile na posao, presretao na ulici. Oba slučaja dogodila su se oko 04.00 sati ujutro, ali na sreću obje žrtve su se uspjele odbraniti i pobjeći.

Policija Brčko distrikta odmah je poduzela opsežne aktivnosti u cilju pronalaska napadača i on je u ponedjeljak u popodnevnim satima lišen slobode, zbog osnove sumnje da je pokušao silovati dvije žene.

Portal infobrcko.com piše da je, nezvanično, riječ o 21-godišnjem Marku Maksimoviću iz Travnika. On je smješten u Odjel za osobe lišene slobode u Policiji Brčko distrikta, a navodno je priznao napad na Brčanke.