Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne osjecam se ja prozvanom, ja slusam sve sto valja, znaci od Americkog hip-hopa do naseg rocka pa i narodne muzike. Sta li ovdje u Americi tjera Amere na ovoliki kriminal kad nema turbo folka? Ako se ne ljutis sta ti inace slusas? Cholu, Harija, Pusenje ili radije gustiras Pink Floyd, Gunse i ostalo? Ja sam udata zena ne interesuju me ti nekakvi lahki morali, ja poznajem mnogo takvih koji na sva usta pljuju turbo folk, kobajagi jeze se, a vamo prvi su u redovima kad neko pjeva. Halo frajeru ja zivim u Americi metalci ovdje zbadaju svaki dan, ne samo da zbadaju nego donesu pistolj u skolu i odma koknu 30 ljudi. A o rokerima da ne pricam - smrcu kokain na svakom koraku, vecinom zavrse kao Kurt Cobain, Hendrix i ostali. Zato ne kaki previse....
Yah... Da bi iko ocjenio da se zlodjelo oko kojeg se raspravljamo isplati napraviti danas, ma po kakvom kriteriju, iz ma kakvog razloga/opravdanja - mora biti skandalozno glup. Isto jedino tako skandalozno glupa (ili totalno muzicki dezorjentisana) osoba moze trpiti (u gorem stadiju cak i da uziva) da slusa stihove kakve mozemo cuti u turbo folku. Oni od kojih ti se pamet smrzava. Ta muzika prosto nemoze pobuditi nista sem najnizih/najsirovijih ljudskih emocija, i najblazi oblik joj se svede na \"daj da popijem-razbijem\" situacije. Iste takve emocije jedino mogu napraviti ovo o cemu govorimo - ubistvo. Eto to im je zajednicka tacka + pomenuta glupost naravno.
4music, respect za tvoje misljenje.Apsolutno se slazem(pardon,suglasan sam jer se drva slazu) jer i ja smatram da je turbofolk+alkohol(u novije vrijeme i droga-koji shabanluk)dobitna kombinacija za nevolje svih vrsta.Veliki pozdrav za sve one koji NE slusaju turbo folk,dakle RADIOAKTIVNU supstancu porijeklom sa malo blizeg istoka. P.S.zene lahkog morala su posebna prica...
valjda je to zato sto se danas najvise alkohola i droge povezuje sa turbom i mjestima gdje se on slusa. rokeri jednostavno vise nemaju love za te \"privilegije\" kao nekad. a gdje su pice i droga tu su i sranja tako postavljeno make sense 2 me.
Jednostavno - kad uhapse (ako ikad) likove koji su ovo radili, vidjecemo kakav im je \"muzicki profil\". Znam 100% sta NE slusaju. S druge strane, naravno da muzika nema direktne veze niti sam to rekao, pa ti necu previse ni objasnjavati. Ali ima tu nesto oko profila likova koji prave belaje zadnjih mjeseci to je cinjenica i neznam sto se pravis slijepa na to. Za ti Gasi izgleda kao neko ko nece otici sutra na Daru Bubamaru? Vidis mu na faci da je \"produhovljen\" :) Svakako da je sve stvar odgoja i drugih vecih utjecaja nego je muzika ali eto, ja sam se i muzike dohvatio jer me i to pogadja. Takvi likovi jednostavno nisu u stanju da svare drugaciju muziku, sto ne znaci da svako ko slusa turboshund je isti takav. To je cinjenica a neka svako iz nje zakljuci za sebe sta god hoce. Isto tako kad cujes da neki jazzer, rocker, metalac, bluseser, klasicar zbode nekoga na sred ulice - javi se. To sto se neko usput osjeca prozvan...nije moj problem.
Hajde mi molim te lijepo objasni kako je turbo folk uticao na smrt ovog nesretnika jer vidim da imas visok kvocijent inteligencije??? Pa ja, na sto drugo svaljivati milion saobracanih nesreca rezultiranih smrcu, drogerase, masovna ubistva cak i maloljetnicka, i ostala negativna desavanja osim na turbo folk?? Kad majka ubije dijete wow turbo folk kriv. A znas kol\'ko mene boli cosak sta ti i takvi kao ti misle o tom kicu i sundu i kako ces ti mene prokomentarisati jer slusam ono sto se meni slusa a ne ono sto bi ti htjela da mi nametnes? Ni najmanje. Od takvih okrecem glavu jer ce poslije manje da me boli. To ti se zove primitivizam-guranje nosa gdje mu nije mjesto. Zdravo
1; ni Prodigy ni 2 Pac nisu nista mnogo bolji od Stoje, samo americka verzija pakovanja. 2; Jedno je narodna muzika tj.folk, a kic i sund su nesto drugo. Ako pak ponosno tvrdis da slusas upravo kic i sund, onda ja nemam sta tu raspravljati sve da si 8 fakulteta zavrsila. 3; tako da da, sve to skupa ima veze itekako nazalost, a naravno da i 3 stvari koje si navela stoje na mjestu krivaca. Eto prvonavedeni odgoj npr. - ne spada li pod isti upravo usmjeravanje ka necemu sto nije turbo shit overtrash?
Molim vas nemojte o temi koja vam nije u potpunosti poznata ovo pricati.Prije svega ovaj mladic je iz jedne jako fine porodice,obrazovane,a i sam je zavrsio ili mu je ostao ispit-dva do diplome Pravnog fakulteta...Jako fin i drag decko,tih i povucen.Jos uvijek se nista ne zna.Samo se molimo da se ovo sto prije razjasni.
Ovo nema zaboga nista s muzikom a o tome da li se bolje ponasa neko ko slusa Stoju od nekoga kome prasi Prodigy i 2 Pac uopste ne bi da raspravljam. Koja glupost! Svemu je kriv neodgoj pod broj jedan, neimastina pod broj2, nacionalizam broj3. Narod se ubija izmedju sebe zbog gluposti. I opet za sve kriv turbo folk... hajd ne kenjaj svega ti, slusam citav zivot narodnu muziku, fakultetski sam obrazovana, i mozes mislit nikad nisam nikoga ubila kao ni ostali clanovi moje porodice.
Pokusaj je ocigledno uspio, eto...a da...nikad ljudi u B&H nisu bili pobozniji, nikad se vise Bogom nisu kleli kao danas, a vece pizdarije istovremeno pravili. Nikad nije bilo vise dzamija i maloljetne delikvencije istovremeno, nidje veze. Koja smo djubrad to je za nevjerovati.
Sudeći po ovim ozljedama, dečko nije sam pao sa mosta već ga je neko pretukao. Nadam se da će ozdraviti i prijaviti šta se stvarno desilo. Ovo bi se lako moglo okvalificirati kao pokušaj ubistva.
Jel to ono mjesto (Konjic) gdje ima najvise djamija po glavi stanovnika? To mora da je neki dobar i pobozan svijet tamo dok ovako znaju \"da odrade posao\"!
Al su ga BRACA posteno olesili, stare dobre merhametlije i nevinascad .......nicim izazvani narod.....:-))))))
ovdje je zamjenjena, lai ima je jos na portalu :((
Hvala urednicima, ostala vam je slika i na ovom linku: http://www.sarajevo-x.com/clanak/081210061