Crna hronika
42

Među saradnicima narko dilera Jasmina Čelikovića i njegova majka

Piše: D. Brkić
Jasmin Čeliković (Foto: Klix.ba)
Jasmin Čeliković (Foto: Klix.ba)
Kantonalni sud u Tuzli odredio je jednomjesečni pritvor za članove narko grupe Jasmina Čelikovića, koji je pravomoćno osuđen na osam godina zatvora zbog proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

No, zatvorska kazna nije onemogućila Čelikovića u obavljanju dobro uhodanog posla, pa je on iz KPZ-a Tuzla, uz svesrdnu pomoć zatvorske policijske straže, organizovao narko grupu koja je na području Tuzle proizvodila i prodavala različite vrste narkotika.

Među saradnicima Jasmina Čelikovića je i njegova majka Zehra Čeliković (57), koja će zajedno sa Alenom Redžićem, Muhamedom Alihodžićem, Jasminom Vehabovićem, Dinkom Moranjačkićem i Adisom Dugonjićem narednih mjesec dana provesti u istražnom pritvoru.

Iza rešetake će i dojučerašnji zatvorski stražari, među kojima su, primjerice, i oni koji su Čelikoviću donosili mobitel, sim kartice, alkohol, ali i prodavali drogu za njega. Tako će u pritvoru ostati uposlenici KPZ-a Tuzla Meho Karić, Meris Halilčević, Jasenko Selimović, Nenad Čuković i Admir Džinić, te na koncu i vođa narko grupe Jasmin Čeliković, kojeg po svoj prilici očekuje novo suđenje u Kantonalnom sudu Tuzla.

Inače, MUP TK je najprije lišio slobode pripadnike narko grupe Senada Habibovića, a pripadnici SIPA-e su u akciji "Brava" uhapsili članove narko grupe Jasmina Čelikovića.