U kući s tajnom sobom
176

Ljudska DNK pronađena u mašini za mljevenje mesa kod Veljka Belivuka

N. V.
Tajna soba u kući u Ritopeku
Tajna soba u kući u Ritopeku
U kući Veljka Belivuka, kojeg je srbijanska policija uhapsila u februaru ove godine zbog serije monstruoznih zločina, pronađena je mašina za mljevenje mesa na kojoj je bilo ljudskih DNK uzoraka.
Nakon obavljenih vještačenja pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva Srbije su potvrdili da u mašini koja je pripadala Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću jeste pronađeno više različitih DNK uzoraka, na šta su i ranije sumnjali.

Ministar srbijanske policije Aleksandar Vulin je kazao da je "ova ubilačka grupa" mučila, ubijala i na kraju na najstrašniji način mljela ostatke žrtava kako bi ih dalje uništila i razbacala.

"Nijedan zločin klana Belivuk-Miljković neće ostati nerasvijetljen", rekao je Vulin.

Vještačenje kuće u Ritopeku
Vještačenje kuće u Ritopeku

U februaru je uhapšeno 17 osoba koje su pripadale Belivukovoj i Miljkovićevoj kriminalnoj grupi, a koji se sumnjiče za ubistva, otmice, reketarenje i druge kriminalne radnje.

U martu je održana konferencija za medije na kojoj je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prikazao neke od fotografija masakriranih navijača, a za koje se vjeruje da su žrtve Veljka Belivuka.

Konačno, krajem aprila je otkrivena i tajna prostorija u kući u Ritopeku, koju je koristila ova kriminalna grupa, a u kojoj se i nalazila mašina za mljevenje mesa u kojoj je pronađena ljudska DNK.