Huligani ponovo u akciji
2

Kod Mostara zapaljen kombi navijača Slavije, jedan povrijeđen

Klix.ba
Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info
Kombi u kojemu se nalazilo devet navijača FK Slavija iz Istočnog Sarajeva napadnut je i zapaljen na magistralnom putu M-17 između Salakovca i Bijele sjeverno od Mostara, piše portal Bljesak.info.

Do napada je došlo večeras oko 20:00 sati dok su se navijači ovoga kluba vraćali s gostovanja u Gabeli. Navedeni portal neslužbeno doznaje da su ih napadači presreli, razbili im zadnje vjetrobransko staklo i unutra im ubacili dvije baklje. Napadači su nakon ovoga pobjegli prema sjeveru u smjeru Jablanice, dok je kombi u potpunosti izgorio.

U napadu je povrijeđen vozač kombija, dok su ostali putnici prošli bez povreda. Službenici Odjela kriminalističke policije PU Mostar obavili su uviđaj, dok su putnici kombija smješteni u PS Mostar - sjever gdje će im biti uzete izjave, te će tu sačekati i prijevoz kako bi se vratili kući.

Podsjetimo, jučer je veća grupa navijača Željezničara neorganizovano stigla u Mostar i demolirala Ultras pub u kojem se okupljaju navijači Zrinjskog. U trenucima napada u pubu su bile dvije ili tri osobe. Uslijedila je policijska intervencija nakon koje su navijači Željezničara izolovani na autobuskoj stanici. Uhapšeno je ukupno 38 navijača, koji će biti procesuirani.