Kombi za sve
39

Delta 4x4 priprema još svestraniji Volkswagen T7 Multivan

E. L.
Ljubitelji prostranih i praktičnih automobila koji se ne boje silaska s asfalta na Deltin Multivan moći će da računaju od druge polovine naredne godine.

Među najavljenim projektima poznate njemačke kompanije Delta 4x4, u kojoj se već godinama bave samo terenskim automobilima, posebno se ističe VW-ov novi T7 Multivan koji će u "off road" verziji kupcima biti dostupan u drugoj polovini naredne godine.

Na objavljenim renderima može se vidjeti kako će izgledati Multivan za avanturistički raspoložene nomade, a s novim komponentama ovjesa iza kojih stoje renomirane njemačke kompanije Eibach i Bilstein rastojanje između (adekvatno zaštićene) podnice i tla povećano je dodatnih 40 milimetara.

Pored dodatnih svjetala na prednjem štitniku tu su i LED svjetla na galeriji na kojoj će biti dovoljno mjesta za kanistere, lopatu, podloge za izvlačenje, rezervni točak i sve ostalo što bi moglo zatrebati na putu u nepoznato.

Ispod proširenih blatobrana bit će dovoljno mjesta za 18-inčne ojačane felge na kojima će biti terenske gume dimenzija 255/55. U Delti planiraju i 20-inčnu opciju.

Volkswagen je novi T7 Multivan predstavio u junu. Pored poznatih benzinskih i dizelskih motora, ponuda je proširena i sa "plug-in" hibridnom verzijom čiji 1,4-litarski turbobenzinski motor u kombinaciji s elektromotorom proizvodi 218 KS.