Istražuje se slučaj iz Kolodvorske
0

KCUS: Hadžić je pri svijesti, ali i dalje u teškom stanju

Piše: E. G.
Kolodvorska ulica (Foto: Arhiv)
Kolodvorska ulica (Foto: Arhiv)
Mustafa Hadžić, 19-godišnji momak kojeg su policajci MUP-a KS u noći sa utorka na srijedu pronašli u Kolodvorskoj ulici teško povrijeđenog i bez svijesti, još u uvijek je u teškom stanju.

Kako je Sarajevo-x.com rekla Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Hadžićevo zdravstveno stanje je bolje.

"On je za nijansu bolji. U bolnicu je dovezen bez svijesti i sa teškim povredama glave, ali sada je svjestan i govori, što je napredak s obzirom da se radi o veoma teškim povredama. Doktori i dalje prate njegovo stanje, urađene su mu potrebne pretrage, kao i CT snimak glave", rekla je Jandrić.

Odmah nakon što je policija pronašla Hadžića, desetak minuta iza ponoći, on je vozilom Hitne pomoći prebačen na KCUS i smješten na Odjeljenje neurologije. Budući da je sve vrijeme bio bez svijesti i nije mogao govoriti, službenici policije nisu mogli od njega dobiti informacije pod kojima se sve dogodilo.

"Još uvijek nemamo nikakve konkretne informacije u vezi s tim slučajem. Istraga je još uvijek u toku, a kada se njegovo zdravstveno stranje popravi službenici policije će razgovarati s njim", rekao nam je Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.