Crna hronika
0

Kakanj: Otkrivena grupa provalnika u kuće

ZEDA
Dio ukradenih stvari (Foto: ZEDA)
Dio ukradenih stvari (Foto: ZEDA)
Službenici Policijske stanice Kakanj nakon brojnih operativnih mjera i radnji na dokumentovanju krivičnih djela teške krađe kada je od strane nepoznatih izvršilaca otuđena veća količina tehničkih i kućanskih aparata, namještaja i drugih predmeta.

Tako su opljačkane kuće vlasništvo D.A, u mjestu Donji Kakanj, kuća vlasništvo V.R., u mjestu Vehabi, obiteljska kuća vlasništvo V.A., u mjestu Podbjelavići, i kuća vlasništvo F.I., u mjestu Haljinići, sve na području Kaknja.

Nakon poduzetih istražnih radnji službenici PS Kakanj su uočili osobu S.A., rođeno 1988.godine iz Kaknja, kako upravlja motociklom marke Yamaha, za koje je izvršenom provjerom utvrđeno da potiče iz krivičnog djela teške krađe. Osoba je lišena slobode i nad istom je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, a u skladu sa naredbama Općinskog suda u Kaknju na tri odvojene lokacije su izvršeni pretresi kuća, pomoćnih objekata i vozila, koje koriste lica S.A., S.H. i Lj.A., sva iz Kaknja. Tokom pretresa pronađene su veće količine električnog i ručnog alata, obuće, tehničkih uređaja i opreme. Prilikom pretresa kuće vlasništvo S.V., slobode je lišen S.H. iz Visokog, koji je i zadržan u službenim prostorijama gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U nastavku istrege u ovom slučajevima službenici Policijske stanice Kakanj poduzimaju aktivnosti na pronalasku još dvije osobe sa područja općine Kakanj, koja se dovode u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela. Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja i okončanja kriminalističke obrade Kantonalnom tužilaštvu Zenica bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv osobe S.H., rođenog 1982. godine iz Kaknja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo teška krađa, iz člana 287. KZ FBiH, i lica S.A., rođenog 1988. godine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo prikrivanje, iz člana 300. KZ FBiH, saopćio je MUP ZDK.