Nakon sudara kod Zenice
0

Jedan od povrijeđenih i dalje u teškom stanju

Piše: N. Jamaković
Fotografija s mjesta nesreće (Foto: Zeda)
Fotografija s mjesta nesreće (Foto: Zeda)
Tri osobe koje su u nedjelju povrijeđene u saobraćajnoj nesreći na dionici magistralnog puta Zenica - Nemila, u mjestu Jelina, zadržane su u Kantonalnoj bolnici Zenica, dok su preostalo troje povrijeđenih pušteni kući nakon ljekarskog tretmana, potvrđeno nam je u toj ustanovi.

Od povrijeđenih koji su zadržani u bolnici najteže povrede ima Haris Isaković (1988.) iz Zenice koji je smješten na Odjel hirurškog šoka. On je dovezen u bolnicu s povredama glave i obilno je krvario, potvrdio je za Sarajevo-x.com jutros dežurni ljekar u zeničkoj bolnici. Njegove povrede su opasne po život.

Ljekar je dodao kako su u bolnici, na Odjelu hirurgije, još zadržani Fadila Aljić (1944.) iz Sarajeva i Hidajet Dizdar (1952.) iz Italije. Aljić ima potres mozga, lom kostiju zdjelice i natkoljenice, a sumnja se i na povrede trbušne stijenke. Dizdar ima nagnječenje kičmenog stuba i grudne kosti te je zadržan na opservaciji.

Kući su pušteni Ibrahim Šabanović (1961.) iz Austrije, te Dženana (1982.) i Ajdin Cikota (1979.) iz Banje Luke. Šabanović je prošao s nagnječenjem kičmenog stuba i opekotinama šake (drugog stepena), Dženani je slomljena desna ključna kost, dok je Ajdin zadobio nagnječenje grudne kosti.

U nesreći je poginuo 68-godišnji Fahrudin Isaković. On je upravljao Mercedesom koji se direktno sudario s Renault Lagunom, za čijim je volanom bio Ibrahim Šabanović. Očevici su izjavili kako je Isaković Mercedesom počeo preticati kamion, te se sudario s vozilima koja su dolazila iz suprotnog smjera, Renaultom, te Corsom kojom je upravljao Hidajet Dizdar.