Napao kamermana TVSA
0

Istraga protiv Pantića zbog narušavanja ugleda policije

Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Policajac iz Istočnog Sarajeva Budimir Pantić jučer je odgurnuo kamermana TVSA i opsovao dijete Bakiri Hasečić ispred zgrade Suda Bosne i Hercegovine, zbog čega je zaradio krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje. Protiv Pantića će CJB Istočno Sarajevo pokrenuti istragu zbog narušavanja ugleda policije.

Pantić tokom incidenta nije bio na dužnosti pa protiv njega neće biti moguće voditi disciplinski postupak, ali će se voditi postupak zbog narušavanja ugleda policije.

Kako je za Sarajevo-x.com rekla Danka Tešić, glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo, oni će od MUP-a KS zatražiti sve informacije o incidentu, koje će biti proslijeđene Unutrašnjoj kontroli.

Pantić je ispred zgrade Suda BiH bio u privatnoj pratnji osumnjičenog za ratne zločine u Kalinoviku Predraga Terzića, bio je obučen u civilnu odjeću i zbog toga ne može biti pokrenut disciplinski postupak.

Aktivni pripadnik policije iz Istočnog Sarajeva 2008. godine spasio je radnicu iz kladionice u plamenu. O njemu je prilog snimio RTRS.

Pantić je jučer uhapšen zbog osnovane sumnje da se nasilnički ponašao. Kantonalni tužilac u Sarajevu naložio je da se uzme pisana izjava na navedene okolnosti i dostavi Tužilaštvu BiH.