Crna hronika
618

Ironija na bh. način: Sarajki ukrali mobitel u Palati pravde

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nepoznate osobe ukrale su mobitel u vlasništvu V. H. koji je bio uredno odložen u za to predviđeni pretinac u Općinskom sudu u Sarajevu.

"Jučer sam se odazvala na poziv za pripremno ročište zakazano u 09:00 sati. U zgradu Općinskog Suda ušla sam u 08:35, a zaštitari su me uputili da svoj mobitel odložim u pretinac, kao i sve ostale stranke koje ulaze u zgradu Suda", kaže za Klix.ba V. H. (puno ime i prezime poznato redakciji).

Pretinci se nalaze odmah iza uređaja za pregled osoba i prtljaga te je V. H. svoj mobitel ostavila u jedan od njih, zaključala ga i s ključem u džepu se uputila pred sudnicu.

"Po završetku ročišta vratila sam se da uzmem svoj mobitel, Pretinac u koji sam ga ostavila bio je otključan i prazan. Odmah sam se obratila prvom zaštitaru koji je pozivom na moj broj pokušao utvrditi da ga nisam ostavila u neki drugi pretinac. Kada smo utvrdili da mog mobitela tu nema, upućena sam u prostoriju Sudske policije koja se nalazi neposredno pored ulaza. Upoznati su o krađi te su mi rekli da sačekam jer moraju pozvati svog nadređenog. Nedugo zatim on se pojavio te smo zajedno pregledali snimak kamere od mog ulaska do same krađe. Mladić je ključem u 09:27 otključao moj pretinac dok sam ja bila u sudnici, uzeo moj mobitel, kao i još jedan iz drugog pretinca, te izašao iz zgrade. Uzeti su mi lični podaci i izjava te su pozvali službenike MUP-a da i njih upoznaju o slučaju", navodi V. H.

Sudska policija je uputila V. H. da cijeli slučaj prijavi PU Centar MUP-a KS.