Podromanija
0

Huligani maturante napali bejzbol palicama

SRNA
Han Pijesak
Han Pijesak
Više maturanata iz Han Pijeska povrijeđeno je kada su ih bejzbol palicama napala nepoznata maskirana lica u mjestu Podromanija kod Sokoca za vrijeme proslave maturske večeri, potvrđeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Napad na učenike završnih razreda sokolačke Srednje škole - Područna jedinica Han Pijesak dogodio se u noći između 23. i 24. maja oko 3 sata ispred prostorija preduzeća "Romanijaputevi".

Ljekarska pomoć ukazana je učenicima čiji su inicijali M.Dž, D.M. i B.G. u Domu zdravlja na Sokocu, navodi se u saopštenju.

Slaviša Mirović, doktor u Domu zdravlja u Han Pijesku, gdje su povrijeđeni kasnije pregledani, rekao je da su povrede lakše, mada se ne isključuje mogućnost pojave komplikacija.

Zdravstveno stanje učenika jutros je uglavnom stabilno, a zbog sumnje da je riječ o težim povredama u hanpijesačkom Domu zdravlja izvršeni su dodatni pregledi kod jednog učenika. 

Maturant Gimnazije Dario Mirović rekao je danas Srni da su huligani napali Mitra Džikića koji je u tuči dobio više udraca palicom po tijelu, a potom i udarac flašom po glavi i dodao da je on uspio da pobjegne u objekat kod ostalih maturanta.

Mirović je rekao da su huligani tukli i Đorđa Vidovića, koga je pokušao da odbrani i izvuče iz opšte tuče, koja je nastala, ali da su i njega napali i zadali mu više udaraca, te da ima izliv krvi u oko i rasječenu usnu.
Prema njegovim riječima, povrijeđeni su i maturanti Bojan Gašević, Drago Maksimović, Ilija Pejanović i Risto Deurić.

Mirović je napomenuo da je jedan razred maturanata branio napadnute, a da je jedan razred maturanata pomagao huliganima.

Direktor Srednjoškolskog centra sa Sokoca Dušan Kovačević rekao je da je  proslava mature na vrijeme bila najavljena i da je u ovom slučaju zakazalo obezbjeđenje. 

"Prisutni pripadnici obezbjeđenja više su pokazivali svoje mišiće nego želju da profesionalno odrade posao zaštite maturanata zbog čega su i bili angažovani", ispričao je Kovačević. 

On je istakao da mu je žao zbog svega ružnog što je pokvarilo noć slavljenika. 

"Ako i ima nešto dobro u ovome, onda je sigurno činjenica da su sokolački maturanti priskočili u pomoć svojim kolegama braneći ih od razularenih huligana, koji su se, ko zna kako izmiješali sa maturantima", dodao je Kovačević.
Profesor Fizičke kulture Dragan Radić spriječio je da incident bude mnogo teži tako što je pružio maksimalnu zaštitu hanpjesačkim srednjoškolcima.

Razredni starješina maturanta iz Han Pijeska Sokolka Grujić rekla je da njeni učenici nijednim pokretom ili provokacijom nikoga nisu izazvali.

"Maskirani i naoružani huligani, iako ne znam kako su se umiješali među maturante, ciljano su tukli samo moje učenike", ispričala je Grujićeva.

Ona je dodala da je sa kolegom Radićem učinila maksimum da ih zaštiti i da je pozvala policiju, "ali je izostala brzina u njihovom reagovanju". 

"Povrijeđene maturante prevozili smo do Doma zdravlja na Sokocu da bi im se ukazala pomoć. Bila sam sa njima sve do trenutka kada sam ih smjestila u kombi koji ih je vratio u Han Pijesak", rekla je Grujićeva.
Građani Han Pijeska očekuju da zvaničan stav o ovom događaju zauzmu rukovodstva opština Han Pijesak i Sokolac.

Policija radi na identifikaciji i pronalasku počinilaca ovog krivičnog djela.