Drogu krili i u rezervnoj gumi
4

FOTO / GP Klobuk: U rentanom vozilu pokušali prokrijumčariti 10 kg marihuane

Klix.ba
Otkriveno oko 10 kg marihuane
Otkriveno oko 10 kg marihuane
U okviru operativne akcije "Laufer" policijski službenici Jedinice granične policije Trebinje su 9. oktobra oko 18 sati spriječili krijumčarenje oko deset kilograma marihuane na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk.

Opojna droga je otkrivena u putničkom motornom vozilu Renault Megan, crnogorskih registarskih oznaka, u vlasništvu rent-a-car agencije.

U trenutku granične kontrole vozilom je upravljao državljanin Republike Srbije, M. M. (1991.), a sa njim u vozilu bila su dva državljanina Crne Gore, V. I. (1991.) i P. M. (1991.)
Pregledom vozila pronađeno je 12, a tokom pretresa još osam paketa sa marihuanom koji su bili sakriveni ispod vozačevog i suvozačevog sjedišta, u prednjem i zadnjem braniku te u unutrašnjosti rezervne gume.
Osobe su lišene slobode i sprovedene u sjedište jedinice zbog postojanja osnova da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. O događaju su obaviješteni Tužilaštvo BiH i Sud BiH. U toku je dalji rad na ovom slučaju.

U akciji "Laufer" je u 2012. otkriveno još i 12,6 kilograma marihuane na MGP Deleuša i jedan kilogram marihuane na MGP Zubci, saopćeno je iz Granične policije BiH.