Saobraćajna nesreća u Tuzli
0

Glumac Emir Hadžihafizbegović lakše povrijeđen

Piše: D. Brkić
Sinoć se, nekoliko minuta nakon ponoći, na putu prema UKC Tuzla dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše povrijeđena, dok je na automobilu pričinjena velika materijalna šteta. Nezvanično saznajemo kako je u pomenutoj nesreći povrijeđen popularni glumac i nekadašnji ministar kulture Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
"Tačno je da se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše povrijeđena. Nemamo podatke o tome ko je učestvovao u nezgodi, jer je, srećom, pričinjena samo materijalna šteta", rekao nam je dežurni operativac u MUP-u TK.

Nezvanično saznajemo kako je Hadžihafizbegović vozio automobil Škoda Superb, crne boje, kojim se kretao desnom saobraćajnom trakom. Nakon što je izgubio kontrolu nad automobilom, prešao je preko lijeve saobraćajne trake i sletio s puta. Tom prilikom je polomio bagrem.

"Nisam bio kod kuće kada se to dogodilo. Komšija mi je rekao da je bila saobraćajna nesreća, a ja sam ujutro zvao policiju. Došli su na mjesto događaja, nešto zapisali i otišli. Nisam dobio informaciju o kome je riječ", kazao nam je vlasnik kuće i dvorišta u kojem se zaustavila Škoda Superb.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Zbog čega u biltenu i na stranici MUP-a TK nema informacija o saobraćajnoj nesreći? Možda zbog činjenice da je pričinjena samo materijalna šteta, a možda i zbog aktera.